Apple planifikon nga viti i ardhshëm të riparojë pothuajse të gjitha AirPods-ët

Apple planifikon të riparojë pothuajse të gjitha AirPods-et e saj vitin e ardhshëm, sipas një raporti të ri të madh.

Versioni standard i kufjeve AirPods do të zëvendësohet me dy opsione të reja dhe kufjet AirPods Max të lënë pas dore më në fund do të marrin një përditësim, sipas një raporti të ri nga Bloomberg.

Për momentin, Apple ofron dy versione të AirPods të saj bazë, së bashku me AirPods Pro të nivelit më të lartë dhe AirPods Max më të mëdhenj. AirPods më të lirë njihen si gjenerata e dytë dhe përfshijnë shumicën e veçorive të AirPods, por ato të njohura si gjenerata e tretë janë më të shtrenjta dhe shtojnë rezistencën ndaj ujit, audio të personalizuar hapësinore dhe veçori të tjera.

Ato AirPods më të reja të gjeneratës së tretë po shiten më pak mirë sesa priste Apple, sipas raportit të ri. Apple beson se kjo është për shkak se më shumë klientë po zgjedhin të blejnë versionin më të lirë dhe më të vjetër të gjeneratës së dytë, tha Bloomberg, transmeton Klankosova.tv

Në vend që të ofrojë ato opsione të ndryshme, Apple do të heqë nga shitja të gjitha AirPods ekzistuese dhe do t’i zëvendësojë me dy AirPods të rinj që do të dalin në shitje në të njëjtën kohë, thuhet në raport. Opsioni i nivelit më të lartë do të kishte disa veçori të AirPods Pro si anulimi i zhurmës dhe altoparlantët brenda kasës për ta bërë më të lehtë gjetjen.

Dy gjeneratat e reja do të vazhdojnë gjithashtu lëvizjen e Apple drejt karikimit USB-C. Muajin e kaluar, Apple përditësoi AirPods për të hequr mbështetjen për kabllon Lightning dhe për të përfshirë standardin, i cili erdhi së bashku me të njëjtin ndryshim në linjën e iPhone.

Të dy grupet e reja të AirPods pritet të dalin vitin e ardhshëm. Përditësimi i fundit i AirPods erdhi në tetor 2021, kur u lëshua gjenerata e tretë.

Apple gjithashtu do të përditësojë kufjet e shtrenjta AirPods Max vitin e ardhshëm, thuhet në raport. Këto kufje kanë kaluar pa asnjë ndryshim që kur u prezantuan për herë të parë në vitin 2020, që do të thotë se ata nuk kanë qasje në teknologjitë më të reja wireless të Apple dhe ende përdorin kabllon e vjetër Lightning për të karikuar.

AirPods Pro do të ketë ridizajnimin e tyre në vitin 2025, thuhet në raport. Ai nuk dha asnjë tregues se çfarë do të ndryshonte në lidhje me kufjet, të cilat u përditësuan për të marrë USB-C muajin e kaluar.