Evropa me pasaporta të Covid19, Serbia me certifikata digitale?

Më 17 Mars Bahkimi Evropian do të vendosë për “Pasaportën Covid”.
Në të njejtën kohë edhe Serbia është duke pregatitur certifikatën digitale.

Për vendimin e pasaportës Covid ishin dakorduar në fund të muajit shkurt në samitin e liderëve evropian, ndërsa vendimi përfundimtarë do të aprovohet pas dy ditëve.

Pasaporta Covid do të përmbajë këto të dhëna:

Emri dhe mbiemri i personit të vaksinuar,
Shteti prej nga vjen,
Emrin e vaksinës të cilën e ka përdorur,
Data e vaksinimit,
Numri serik,
Kodi, i cili mund të lexohen të dhënat.

Por çka do të ndodh me personat që nuk vaksinohen, a mudn të udhëtojnë?
Kush nuk posedon Pasaport Covid, do të duhet të i respektojë masat të cilat nënkuptojnë testin PCR para hyrjes në shtetet e caktuara, madje edhe karantinë nëse shteti përkatës kërkon.