Ky është lakuriqi që fitoi konkursin mbarëkombëtar të bukurisë

Byroja e Menaxhimit të Tokës njoftoi se një lakuriq me veshë të mëdhenj, i quajtur William ShakespEAR, është fituesi i Konkursit Kombëtar të Bukurisë së Lakuriqëve të këtij viti.

William ShakespEAR u fotografua nga teknikja e kafshëve të egra BLM Emma Busk në Butte Falls, dhe fotografia u zgjodh si fituese nga një fushë fotografish që përshkruanin lakuriqët e natës të llojeve të ndryshme nga i gjithë vendi.

Fituesi i vitit të kaluar, një lakuriq kanioni i quajtur Barbara, gjithashtu erdhi nga Oregoni, duke e bërë shtetin kampion dy herë.

Konkursi vjetor i bukurisë, i cili vlerësohet nga përdoruesit e rrjeteve sociale, përkon me Javën Ndërkombëtare të Lakuriqëve, e cila synon të rrisë ndërgjegjësimin për ruajtjen e lakuriqëve të natës.