Presheva apo Bujanoci, cila ka më shumë banorë dhe si ka qenë në të kaluarën

Komunat me shumicë shqiptare në Luginë të Preshevës llogaritet se i kanë nga rreth 50 mijë banorë.

Por cila është zyrtarisht më e madhe dhe si ka qenë në të kaluarën.

Në regjistrimin e fundit kur kanë marrë pjesë edhe shqiptarët, në vitin 2002 zyrtarisht në Bujanoc janë regjistruar 53.485 banorë, ndërsa në Preshevë 47.661 banorë.
Edhe në të kaluarën Komuna e Bujanocit ka qenë gjihmon me më shumë popullësi.

Bujanoci si komunë multietnike, llogaritet se i ka rreth 10 mijë shqiptarë më pak se sa Komuna e Preshevës

Se si kanë qenë të regjistruara në të kaluarën, kjo është lista:

1948….1953…..1961…1971….1981….1991….2002 viti
34472-36810-39064-43522-46689-49238-53485 – Bujanoc
23379-24607-26738-30056-33948-38943-47661 – Preshevë