“Pushimi për festat e fundvitit”; Këto janë ditë jo pune!

Deri në fund të vitit kanë mbetur edhe pak ditë. Shumë njerëz tashmë i kanë planifikuar edhe se si do të kalojnë pushimet dhe kanë zgjedhur destinacionet për të udhëtuar.

Praktikisht, 31 dhjetori i këtij viti është ditë e shtunë dhe pushimet tashmë mund të fillojnë. Për Vitin e Ri na presin ditët e para zyrtare jo pune, përkatësisht 1, 2 dhe 3 janar janë ditë pushimi, 4 janari është ditë pune, ndërsa më 7 janar (e shtunë) Krishtlindjet Ortodokse. Pas Krishtlindjeve, dita e parë e punës është 9 janari (e hënë).

Në vitin 2023 në Serbi do të jenë gjithsej njëzet ditë jo pune. Pas janarit do të pushohet edhe në shkurt – ditë jo pune janë 15 dhe 16 shkurt. Më pas vijnë ditë të reja jo pune në prill për Pashkët.