Rruga drejt marrëveshjes dhe nënshkrimi i dokumentit final – çdo hap në detaje

Pas publikimit të propozimit franko-gjerman me 18 shtator dhe tashmë pranimit të gjerësishëm të këtij propozimi duke e njohur herë si propozim, herë si plan dhe herë të tjera si iniciativë.

Dhe pas publikimit në vija të përgjithshme të afateve se kur pritet të arrihet një pajtim fillestar për rrugën përpara dhe kornizën, Albanian Post të hënën e 1 nëntorit publikon një hartë në detaje për procesin në javët e ardhshme dhe shtegun përpara deri te nënshkrimi i marrëveshjes finale.

Si nisi gjithçka? Ku është procesi tani? Kur kaloi propozimi nga “gjendje e lëngshme” në “ngurtësimin” në formë dokumenti final?
Cilët janë hapat tash e tutje? Kur pritet t’i prezantohet dokumenti publikut zyrtarisht, të paktën pjesa më përmbajtësore e tij?
Si është përgatitur momenti dhe modeli i nënshkrimit dhe çfarë ndodhë nëse palët e pajtuara lëvizin nga pozicionet që tashmë janë negociuar?

Të hënë, në orën 08:00, lexojeni në Albanian Post, rrugëtimin e idesë të kthyer në nismë, nismës në propozim dhe propozimit në dokument final. /Albanianpost.com