Serbi: Dita më e rëndë në kohën e Coronës

Në 24 orët e fundit në Serbi janë testuar për koronavirus 39.740 persona, prej të cilëve 18.006 kanë rezultuar pozitivë, ndërsa fatkeqësisht kanë vdekur 26 persona, ndërsa janë 109 pacientë me respiratorë.

Kujtojmë se dje në Serbi janë testuar për virusin korona 29.443 persona, prej të cilëve 12.797 kanë rezultuar pozitivë, ndërsa fatkeqësisht kanë vdekur 27 persona. Ishin 2478 pacientë të shtruar, nga të cilët 102 ishin me aparate respiratore.

Sipas numrit të rasteve të reja, situata epidemike mund të vlerësohet si e vështirë. Megjithatë, për shkak të ashpërsisë së pasqyrës klinike, dhe kujdesit të pacientëve për trajtim spitalor, një numër i madh i të infektuarve fatmirësisht nuk shtrohen në spitale.