Apple paralajmëron për tre gabime që duhet shmangur në pastrimin e AirPods

Me kalimin e kohës, Apple AirPods tuaj mund të mbushen me papastërti, pluhur dhe dyll veshi.

Kjo mund të bëjë që tingulli dhe muzika të duken të mbytura ose madje të paraqesin baktere të dëmshme në veshët tuaj.

Për këto arsye, është e rëndësishme për adhuruesit e muzikës që të pastrojnë kufjet e tyre herë pas here.

Për të ndihmuar përdoruesit me këtë, Apple ka ndarë disa këshilla të dobishme që mund t’ju ndihmojnë të pastroni kufjet tuaja.

Çfarë të bëni

Për të pastruar AirPods-in tuaj, Apple rekomandon përdorimin e një leckë të butë, të thatë, pa garzë ose një leckë të pastër pambuku.

“Fshijini ato me një leckë të lagur pak me ujë të freskët dhe thajini me një leckë të butë, të thatë dhe pa garzë”, tha Apple.

Nëse është e nevojshme, përdoruesit gjithashtu mund ta lagojnë pak leckën me alkool izopropil për të dezinfektuar kufjet e tyre.

“Pastroni rrjetat e mikrofonit dhe altoparlantëve me një shtupë pambuku të thatë”, shtoi Apple.

Lërini të thahen plotësisht përpara se t’i vendosni në kutinë e karikimit.

Çfarë nuk duhet bërë

Apple ndau gjithashtu se çfarë nuk duhet bërë me përdoruesit e AirPods.

Këshilla e parë është të mos përdorni objekte të mprehta ose gërryese për të hequr kufjet nga kufjet pasi kjo mund të shkaktojë dëme.

Ata gjithashtu iu lutën përdoruesve që të mos i përdornin kurrë kufjet e tyre nën ujë të rrjedhshëm.

“AirPods-at tuaj nuk janë të papërshkueshëm nga uji ose rezistent ndaj ujit, prandaj kini kujdes që të mos merrni lagështi në asnjë hapje,” paralajmëroi Apple.

“Nëse AirPods tuaj bien në kontakt me lëngje, duke përfshirë djersën nga një stërvitje, fshijini ato me një leckë të thatë mikrofibër,” shtoi kompania.

“Për të tharë kutinë, vendoseni me kokë poshtë me kapak të hapur.”