Delja që jetonte me një turmë kangurësh, shpëtoi dhe u qeth pas 5 vjetësh

Një dele që u largua nga shtëpia e saj pesë vjet më parë, u shpëtua nga një zonë rezervuari në Victoria të Australisë nga një ekip vullnetarësh — dhe përfitoi një qethje të vonuar prej kohësh.

Melbourne Water tha në një postim në Facebook se delja, e quajtur Sugar, humbi në Parkun Sugarloaf Reservoir përpara se të shpëtohej në një operacion të udhëhequr nga Georgia Duncan, operatori i furnizimit me ujë të Melbourne Water.

Melbourne Water tha se Sugar kishte qenë në park për të paktën gjashtë muaj.

Duncan shoqërohej nga vullnetarë nga Vets for Compassion dhe Forever Friends Animal Rescue Sanctuary.

Delja “iu nënshtrua një qethjeje profesionale për të hequr rritjen e tepërt të leshit që ka përjetuar gjatë kohës së saj në rezervuar,” tha Melbourne Water.

The Forever Friends Animal Sanctuary deklaroi se Sugar ishte larguar nga shtëpia e saj rreth pesë vjet më parë dhe kohët e fundit kishte jetuar me një turmë kangurësh.

“Duket sikur miqtë e saj kangurë u kujdesën mirë për të dhe Sugar së shpejti do të kalojë pjesën tjetër të ditëve të saj me Gjeorgjinë,” tha shenjtërorja.

Delja u dërgua në një shtëpi të re të përkohshme në Forever Friends Animal Sanctuary dhe përfundimisht do të jetojë pjesën tjetër të ditëve të saj nën kujdesin e Duncanit.