Pse duhet të pini ujë pas kafesë?

Kafeja ka edhe efekte të padëshiruara: dehidraton trupin, shfaqen njolla në smaltin e dhëmbëve dhe mund të shkaktojë rritje të menjëhershme të presionit të gjakut.
Mjafton të pini një gotë ujë pas kafesë për t’u mbrojtur nga pasojat negative të pirjes së kafesë.
Kafeina ka një efekt të fortë diuretik, i cili dehidraton shumë trupin. Dehidratimi mund të çojë në shumë pasoja të pakëndshme, ndaj duhet të monitorohet me kujdes niveli i lëngjeve në trup.

Nëse pini një gotë ujë menjëherë pas kafesë, ju rivendosni ekuilibrin e ujit dhe ulni rrezikun e dehidrimit.
Por kjo gotë me ujë nuk duhet të jetë pjesë e marrjes suaj të përditshme të lëngjeve. Nëse pini dy litra ujë në ditë, atëherë duhet të shtoni një gotë tjetër në çdo filxhan kafeje.

Kafeja është e pasur me ngjyra bimore që mund të çngjyrosin smaltin e dhëmbëve, veçanërisht me përdorim të shpeshtë.
Duke larë mbetjet e kafesë me ujë, ne parandalojmë reagimin e ndërveprimit midis acideve të kafesë dhe smaltit të dhëmbëve.
Në të njëjtën kohë, nuk duhet t’i lani dhëmbët menjëherë pas kafesë – mund të jetë e pasigurt për shëndetin e tyre.